Egen företagare – Varför gå med i facket?

Egen företagare - varför gå med i facket? Även du som egen företagare kan gå med i ett fackförbund och på så sätt ta del av kollektiva förmåner. Flera fackförbund erbjuder medlemskap som inkluderar inkomstförsäkring och a-kassa. Det kan skilja sig mellan de olika fackförbunden vilka medlemsavtal som gäller för egna företagare. Så undersök vad som gäller för det fackförbund du är intresserad av. Det finns även möjlighet för dig som egen företagare att gå med i a-kassor utan facklig involvering.

2 tips innan du går vidare:

1. De mest prisvärda bokföringsprogrammet
Vi rekommenderar Bokio. Enligt oss är Bokios bokföringsprogram det bästa & mest prisvärda alternativet på marknaden. Allt-i-ett-lösning: företagskonto och bokföring samlat på ett ställe.

2. Gör din årsredovisning & deklaration online
eDeklarera.se är det enklaste & mest prisvärda alternativet för att göra sin årsredovisning själv enkelt online - digital inlämning till Bolagsverket. Ladda upp din bokföring som SIE-fil eller fyll i manuellt. Deklaration går att göra separat men ingår annars tillsammans med årsredovisning. Prova gratis! Betala 899 kr när du är nöjd!

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
Uppdaterades:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Varför ska jag gå med i facket som egen företagare?

Egna företagare har blivit allt vanligare bland medlemmar i fackförbund, ett fackförbund som har många egna företagare är Unionen. De har ett speciellt medlemskap som riktar sig till dig som egen företagare, med förmåner som kan vara behjälpliga för företagande. Men har du som företagare någon användning av att vara medlem i facket? Som egen företagare är du din egen arbetsgivare där det kan bli svårt att förhandla om föräldraledighet, lön, arbetsmiljö, och andra fack-frågor.

Det som kan vara betydelsefullt är möjligheten till nätverk och ekonomisk trygghet genom att gå med i facket, att som egen företagare minska sin utsatta situation genom att ansluta sig till ett kollektiv. Många företagare står mitt emellan olika jobb och har ett behov av att kunna skydda sig ekonomiskt. Genom facket finns också möjlighet att få affärscoaching, juridisk rådgivning, stöd för kompetensutveckling med mera.

🔗 Läs mer om fackförbund för egenföretagare

down-arrowStäll en fråga eller lämna ett svar

Följ diskussion
Meddela mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer