Egen företagare – Varför gå med i facket?

Kategori: Företagande
Uppdaterad: 2020-06-03
gåmedifacket
Egen företagare – varför gå med facket?

Egen företagare – varför gå med i facket? Även du som egen företagare kan gå med i ett fackförbund och på så sätt ta del av kollektiva förmåner. Flera fackförbund erbjuder medlemskap som inkluderar inkomstförsäkring och a-kassa. Det kan skilja sig mellan de olika fackförbunden vilka medlemsavtal som gäller för egna företagare. Så undersök vad som gäller för det fackförbund du är intresserad av. Det finns även möjlighet för dig som egen företagare att gå med i a-kassor utan facklig involvering.

Det bästa förbundet för egenföretagare och chefer
Vi rekommenderar fackförbundet Ledarna.se som är specialister på egenföretagare och chefer. De erbjuder inkomstförsäkring och allt annat du kan behöva.

Varför ska jag gå med i facket som egen företagare?

Egna företagare har blivit allt vanligare bland medlemmar i fackförbund, ett fackförbund som har många egna företagare är Unionen. De har ett speciellt medlemskap som riktar sig till dig som egen företagare, med förmåner som kan vara behjälpliga för företagande. Men har du som företagare någon användning av att vara medlem i facket? Som egen företagare är du din egen arbetsgivare där det kan bli svårt att förhandla om föräldraledighet, lön, arbetsmiljö, och andra fack-frågor.

Det som kan vara betydelsefullt är möjligheten till nätverk och ekonomisk trygghet genom att gå med i facket, att som egen företagare minska sin utsatta situation genom att ansluta sig till ett kollektiv. Många företagare står mitt emellan olika jobb och har ett behov av att kunna skydda sig ekonomiskt. Genom facket finns också möjlighet att få affärscoaching, juridisk rådgivning, stöd för kompetensutveckling med mera.

Fackförbund för egen företagare

Här är några exempel på fackförbund för egen företagare.

Det bästa förbundet för egenföretagare och chefer
Vi rekommenderar fackförbundet Ledarna.se som är specialister på egenföretagare och chefer. De erbjuder inkomstförsäkring och allt annat du kan behöva.

Läs mer

Inkomstförsäkring

Egen företagare och a-kassa

Unionen Egen företagare

Kommentera eller Fråga

Bokföringsprogram
På den här sidan kan du lära dig mer om bokföring och hur du driver den administrativa biten av ett företag. Vi kommer också att lägga upp en hel del information och tips om olika bokföringsprogram och hur du sköter den dagliga verksamheten med hjälp av dessa. För närvarande bygger vi upp innehållet på sajten för att erbjuda så heltäckande information som möjligt.

Bokföringsprogram24.se

Den här webbplatsen samlar information och fakta om olika bokföringsprogram samt skriver artiklar om företagande och praktisk bokföring.

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv