Egen företagare Unionen

Bokforingsprogram24 vill tipsa dig som är egen företagare om att gå med i facket. Här kan du läsa om vad du som egen företagare kan tjäna på genom att gå med i facket. Du kan och bör gå med i facket som egen företagare. Som egen företagare kan du få trygghet i din tillvaro genom fackligt stöd. Unionen erbjuder egna företagare ett medlemskap som innebär support både i uppför och nedförsbacke. Genom att bli medlem i till exempel Unionen får du som egen företagare automatiskt tillgång till en inkomstförsäkring med stora fördelar.

2 tips innan du går vidare:

1. De mest prisvärda bokföringsprogrammet
Vi rekommenderar Bokio. Enligt oss är Bokios bokföringsprogram det bästa & mest prisvärda alternativet på marknaden. Allt-i-ett-lösning: företagskonto och bokföring samlat på ett ställe.

2. Gör din årsredovisning & deklaration online
eDeklarera.se är det enklaste & mest prisvärda alternativet för att göra sin årsredovisning själv enkelt online - digital inlämning till Bolagsverket. Ladda upp din bokföring som SIE-fil eller fyll i manuellt. Deklaration går att göra separat men ingår annars tillsammans med årsredovisning. Prova gratis! Betala 899 kr när du är nöjd!

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
Uppdaterades:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Förmåner och rabatter som medlem i Unionen egenföretagare

Inkomstförsäkringen för egenföretagare ingår i medlemskapet hos Unionen. Du kan också välja att lägga till den förmånliga tilläggsförsäkringen för att utöka ditt skydd för inkomst, för att på så sätt få ut fler ersättningsdagar eller högre inkomst. Tillsammans med inkomstförsäkringen Unionen och a-kassa kan du alltså få ut upp till 80% av din tidigare lön efter skatt.

Villkoren för att omfattas av Unionen inkomstförsäkring är att du är egen företagare eller yrkesverksam, du är medlem i svenska a-kassa och har inte fyllt 65 år.

 Tillgång till affärsjuridisk rådgivning och avtalsverktyg

Som egen företagare kan du hamna i situationer då du kan vara i behov av affärsjuridisk rådgivning. Som medlem i Unionen får du tillgång till 10 timmar gratis rådgivning per år genom advokatbyrån Fylgia.

Online verktyget för avtal från Avtal24 får du också tillgång till. Där kan du själv skräddarsy avtal. Naturligtvis finns rådgivning via telefon eller chat tillgängligt. Genom att använda dig av Avtal24’s webbverktyg så sparar ditt företag pengar, 2000 kr exklusive moms kostar till exempel ett konsultavtal. Du finner mallar för juridiskt korrekta avtal för företag.

Även 10 timmars affärscoaching ingår i medlemskapet, till ett värde av 1700 kr per timme. Lyft ditt företag genom att använda Unionens affärscoaching.

 Sjukförsäkring och kompetensutveckling

Att få trygghet som egen företagare om du skulle bli sjuk är något som många funderar över. Sjukdom kan innebära uteblivna inkomster samt förlorade kunder. Genom att bli medlem hos Unionen har du möjlighet att teckna sjukförsäkringen Förenade Liv. Försäkringen har extra låg premie och är mycket förmånlig. Nya medlemmar får 3 månader gratis.

Som egenföretagare behövs kompetensutveckling för att både du och ditt företag ska kunna nå nya höjder. Genom medlemskapet kan du ansöka om att få det mycket uppskattade studiestödet. När du varit medlem i 6 månader har du rätt till 3175 kr per termin för till exempel en endagarskurs. Maxbelopp för studiestöd är 12 700 kr per år.

Det här ingår – lista över allt som ingår i medlemskapet hos Unionen Egenföretagare

 • Inkomstförsäkring
 • 10 timmar gratis affärsjuridisk rådgivning
 • Kostnadsfri tillgång till avtal24 webbverktyg
 • Möjlighet att teckna sjukvårdsförsäkring (gratis 3 första månaderna)
 • Bidrag till kompetensutveckling
 • Tillgång till seminarier och nätverk
 • Tillgång till 10 timmars fri affärscoaching.
 • En prenumeration av tidningen Driva Eget till ett värde av 495 kr.
 • Unionens egen tidning samt Nyhetsbrevet Min Firma
 • Tillgång till Företagslinjen, Möjlighet att kontrollera blivande affärspartners via Företagslinjen.
 • Möjlighet att ansöka om presskort
 • För dig med journalistiskt yrke kan göra ansökan om presskort via Unionen.
 • Tillgång till rabatter och förmåner Med Unionen företagare så får du del av de förmåner och rabatter som Unionen förhandlat fram.

down-arrowStäll en fråga eller lämna ett svar

Följ diskussion
Meddela mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer