Visma Enskild Firma

Kategori: Bokföringsprogram Enskild Firma
Uppdaterad: 2023-07-19

Här beskriver vi bokföringsprogrammet Visma Enskild Firma och dess funktioner och hur du använder detta program för din firmas bokföring.

Bra och enkelt program med det mesta du behöver för bokföring och fakturering.
Läs Mer - Beställ

Pris: från 179 kr/mån
Har du testat denna produkt? Sätt ditt betyg:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (59 röster, medel: 3,49
Loading...

Funktioner och specifikation

 • PC: Ja
 • Mac: Ja
 • Bankkoppling: Nej
 • Skapa Fakturor: Ja
 • Deklaration: Ja
 • Årsbokslut: Ja
 • RUT/ROT: Nej
 • Order: Nej
 • Offert: Nej
 • Kassabok: Ja
 • huvudbok: Ja
 • resultatrapport: Ja
 • balansrapport: Ja
 • E-faktura: Nej
 • sie4: Ja
 • sie3: Nej
 • sie2: Nej
 • sie1: Nej

Så fungerar det att använda Visma Enskild Firma

Visma Enskild Firma är ett nedladdningsbart program som du kan ladda ner till din PC eller Mac. Själva grundtanken med programmet är att man som företagare med enskild firma skall kunna, så enkelt som möjligt, sköta sin bokföring själv. Programmet är därför mycket lätt att jobba med och att förstå sig på. Du behöver inte känna till olika kontonummer eller lägga något större tid på debit och kredit eller deklarationen, det gör programmets automatiska funktioner åt dig.

I det dagliga arbetet är det framförallt Kassaboken du använder dig av i programmet. Här för du in inbetalningar, utbetalningar, överföringar och registrerar när en faktura har blivit betald. Varje kassahändelse får också ett verifikationsnummer av programmet (tex ”v: 2012-85”) som du sedan skriver ner på ditt kvitto eller på fakturan.

Programmet har också möjligheten att skapa fakturor som automatiskt förs in i kassahändelser för firman. Du kan själv designa vissa delar av fakturan så att den ser typisk ut för ditt företag.

Att deklarera och göra årsbokslut med programmet

Det är som sagt möjligt att sköta allt kring bokföringen själv med det här programmet. Det är inte bara enkelt att sköta de dagliga/månatliga rutinerna utan även årsrutiner som deklaration och årsbokslut är enkelt att hantera. Programmet har nämligen stöd för deklarationsunderlag som skapas automatiskt. Sedan kan du skriva ut och skicka in detta underlag eller använda dig av det när du deklarerar via internet. Du kan även skapa ett årsbokslut som du skriver ut och sparar.

Nackdelar med programmet

Nackdelarna med det här programmet hör ihop med dessa tydligaste fördelar, nämligen att det är relativt enkelt. Om du tex har behov av att kunna samarbeta med redovisningskonsulter eller behöver ha en strukturerad kontoplan så kan det bli aningen begränsat. Men för dig som antingen är ny företagare eller har en enkel struktur på företaget så är detta ett mycket bra och lättanvänt program.

Kommentera eller Fråga

12 Kommentarer

 1. Inger Bucht skriver:

  Jag har ett gammalt bokföringsprog som jag bokfört i sedan år 2000. Måste jag göra ett avslut i det programmer först? Om jag går över till ert program är det väl i så fall bäst att börja fom jan i år? Jag har i dag enskildfirma men vill ombilda det till AB. Måste det göras i januari eller kan man göra det när som helst under året? Om jag börjar bokföra som enskilld ex jan-dec med erat program. Kan jag då skifta sen att bokföra som AB till samma kostnad?

 2. Rita Vinblad skriver:

  Kan man i Visma Enskild firma göra avskrivningar på exempelvis en maskin som finns med som ett inventarium?
  Avskrivningar brukar ju göras på exempelvis 5-årsbasis.

 3. Nils skriver:

  Jag hade inget bokföringsprogram i 2014. Kan jag skaffa Visma enskilt företag och lägga in 2014 nu?

  • sofia@bp24 skriver:

   Hej Nils!
   Ja det går bra. Du kan lägga in flera år bakåt i bokföringsprogrammet.
   Mvh
   Sofia

 4. Kerstin Ahlgren skriver:

  Har bytt till Mac. Vill gärna fortsätta med Visma. Hur gör jag?
  Har uppdateringa år 2010 av ert enklaste program för enskild firma på min pc.
  Är det något jag måste köpa så på kontakta gärna på ———– (borttaget nummer).
  MVH Kerstin

 5. Hans Sjöholm skriver:

  Hej,
  ni skriver att Visma Enskild Firma supportas av MAC, stämmer detta verkligen, isåfall hur ?
  mvh
  Hasse

  • Bokföringsprogram24 skriver:

   Hej Hans, de skriver själva att den fungerar med Mac på en ”Windows applikation” så det är väl en sanning med modifikation. Dvs det krävs någon form av extra programvara för att kunna installera Visma Enskild Firma på en mac.

   Alternativet till detta är förstås att sköta sin bokföring i ”molnet” med exempelvis Visma Avendo

 6. Kristoffer skriver:

  Kan man med hjälp av Visma Enskild Firma sköta löpande bokföring för ett handelsbolag?

  • Bokföringsprogram24 skriver:

   Hej Kristoffer, Nej Visma Enskild Firma är framförallt gjort för enskilda företagare. Kontakta gärna Visma för att höra om dom kan erbjuda något för dig som har handelsbolag.

 7. mm skriver:

  Hej!

  Jag har precis registrerat enskild firma och försöker hitta rätt bokföringsprogram. Om jag i framtiden skulle vilja ”uppgradera” mitt företag till aktiebolag, är det möjligt att uppgradera Visma Enskild Firma till Visma Aktiebolag?

  Hälsar,
  mm

  • Bokföringsprogram24 skriver:

   Hej, det är nog inte så vanligt att importera det du har gjort i din enskilda firma (och bokfört i ditt program, tex visma) till ditt aktiebolag. När du startar ditt aktiebolag (om du gör det) så börjar du med bokföring från början, bara med det. Du vill inte ha in dina kassahändelser från ditt EF in i det.

   Det handlar nog mer om att du i så fall säljer din verksamhet i din enskilda firma till ditt aktiebolag och sedan börjar på ny kula med bokföringen i ditt nya AB. Hoppas att det går att förstå hur vi menar här.