Visma Enskild Firma

Här beskriver vi bokföringsprogrammet Visma Enskild Firma och dess funktioner och hur du använder detta program för din firmas bokföring.

2 tips innan du går vidare:

1. De mest prisvärda bokföringsprogrammet
Vi rekommenderar Bokio. Enligt oss är Bokios bokföringsprogram det bästa & mest prisvärda alternativet på marknaden. Allt-i-ett-lösning: företagskonto och bokföring samlat på ett ställe.

2. Gör din årsredovisning & deklaration online
eDeklarera.se är det enklaste & mest prisvärda alternativet för att göra sin årsredovisning själv enkelt online - digital inlämning till Bolagsverket. Ladda upp din bokföring som SIE-fil eller fyll i manuellt. Deklaration går att göra separat men ingår annars tillsammans med årsredovisning. Prova gratis! Betala 899 kr när du är nöjd!

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
Uppdaterades:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Så fungerar det att använda Visma Enskild Firma

Visma Enskild Firma är ett nedladdningsbart program som du kan ladda ner till din PC eller Mac. Själva grundtanken med programmet är att man som företagare med enskild firma skall kunna, så enkelt som möjligt, sköta sin bokföring själv. Programmet är därför mycket lätt att jobba med och att förstå sig på. Du behöver inte känna till olika kontonummer eller lägga något större tid på debit och kredit eller deklarationen, det gör programmets automatiska funktioner åt dig.

I det dagliga arbetet är det framförallt Kassaboken du använder dig av i programmet. Här för du in inbetalningar, utbetalningar, överföringar och registrerar när en faktura har blivit betald. Varje kassahändelse får också ett verifikationsnummer av programmet (tex ”v: 2012-85”) som du sedan skriver ner på ditt kvitto eller på fakturan.

Programmet har också möjligheten att skapa fakturor som automatiskt förs in i kassahändelser för firman. Du kan själv designa vissa delar av fakturan så att den ser typisk ut för ditt företag.

Att deklarera och göra årsbokslut med programmet

Det är som sagt möjligt att sköta allt kring bokföringen själv med det här programmet. Det är inte bara enkelt att sköta de dagliga/månatliga rutinerna utan även årsrutiner som deklaration och årsbokslut är enkelt att hantera. Programmet har nämligen stöd för deklarationsunderlag som skapas automatiskt. Sedan kan du skriva ut och skicka in detta underlag eller använda dig av det när du deklarerar via internet. Du kan även skapa ett årsbokslut som du skriver ut och sparar.

Nackdelar med programmet

Nackdelarna med det här programmet hör ihop med dessa tydligaste fördelar, nämligen att det är relativt enkelt. Om du tex har behov av att kunna samarbeta med redovisningskonsulter eller behöver ha en strukturerad kontoplan så kan det bli aningen begränsat. Men för dig som antingen är ny företagare eller har en enkel struktur på företaget så är detta ett mycket bra och lättanvänt program.

down-arrowStäll en fråga eller lämna ett svar

Följ diskussion
Meddela mig om
guest

12 Kommentarer
Nyast
Äldst Populärast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer