Företagskonto och automatiserad bokföring samlat på ett ställe, från 299 kr/mån.

Gå till Bokio

Jämför bästa elavtalen

När det gäller elavtal är det alltid bra att jämföra olika alternativ. Detta gör du enklast genom att använda en av de många tjänsterna som finns på nätet. Dessa tjänster hjälper dig att jämföra elpriser och hitta det bästa avtalet för just ditt behov. I och med att elpriserna ofta förändras är det alltid bra att vara uppdaterad och se till att du har det bästa avtalet. När du jämför olika elavtal kan du också spara pengar på din elräkning.

2 tips innan du går vidare:

1. De mest prisvärda bokföringsprogrammet
Vi rekommenderar Bokio. Enligt oss är Bokios bokföringsprogram det bästa & mest prisvärda alternativet på marknaden. Allt-i-ett-lösning: företagskonto och bokföring samlat på ett ställe.

2. Gör din årsredovisning & deklaration online
eDeklarera.se är det enklaste & mest prisvärda alternativet för att göra sin årsredovisning själv enkelt online - digital inlämning till Bolagsverket. Ladda upp din bokföring som SIE-fil eller fyll i manuellt. Deklaration går att göra separat men ingår annars tillsammans med årsredovisning. Prova gratis! Betala 899 kr när du är nöjd!

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
Uppdaterades:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.
elavtal

Allt du behöver veta om elavtal

Elavtal är ett avtal mellan en elleverantör och en kund, där leverantören förbinder sig att leverera el till kunden under en viss period. Elavtal innehåller ofta information om priser, leveransvillkor och andra villkor som gäller för leveransen. Det är viktigt att du läser igenom ditt elavtal noggrant innan du skriver på det, så att du vet exakt vad du förväntar dig av din leverantör.

Dessa saker måste du tänka på när du jämför elavtal

När du jämför olika elavtal är det viktigt att tänka på hur mycket el du faktiskt använder. Detta beror givetvis på hur många personer som bor i huset, hur mycket man använder elapparater och belysning och hur stort huset är. En annan sak att tänka på är vilken typ av elavtal du vill ha. Det finns avtal med fast eller rörlig pris, och det är viktigt att välja det avtal som passar just dina behov. Du bör också jämföra olika elbolag och se till att du får det bästa erbjudandet. Du kan kolla olika elbolags historia på https://www.energimarknadsbyran.se/el/dina-avtal-och-kostnader/valja-elavtal/klagomalsinformation/ och se hur bra dom jobbar mot sina kunder. 

Hur du kan spara el i ditt hem

Det finns flera enkla sätt att spara el i ditt hem. Du kan installera energi sparlampor och använda LED-lampor. Du kan också installera solceller på taket för att producera din egen el. Andra saker du kan göra är att stänga av apparater som inte används och använda luftkonditioneringen mindre ofta. Alla dessa små åtgärder hjälper till att minska din elräkning och bidrar till en bättre miljö.

När ändras elpriserna och varför?

Elpriserna ändras ofta, och det finns flera olika anledningar till det. Priserna påverkas av marknadsförhållanden, säsonger, politik och situationen i världen. Vi kan se ett exempel på det just nu i Ryssland och Ukraina. Det är alltid bra att hålla sig uppdaterad om elpriserna, för att kunna planera sin budget på ett smartare sätt.

down-arrowStäll en fråga eller lämna ett svar

Följ diskussion
Meddela mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer