Hur fungerar kassabok?

Hur fungerar egentligen en kassabok? Det ska vi närmare gå in på i det här inlägget. Som nybliven enskild företagare så är det mycket att hålla reda på, något som är väldigt viktigt är att du håller ordning på dina inkomster och utgifter. Och där är kassaboken din vän i all förvirring. Om kassaboken I...

2 tips innan du går vidare:

1. De mest prisvärda bokföringsprogrammet
Vi rekommenderar Bokio. Enligt oss är Bokios bokföringsprogram det bästa & mest prisvärda alternativet på marknaden. Allt-i-ett-lösning: företagskonto och bokföring samlat på ett ställe.

2. Gör din årsredovisning & deklaration online
eDeklarera.se är det enklaste & mest prisvärda alternativet för att göra sin årsredovisning själv enkelt online - digital inlämning till Bolagsverket. Ladda upp din bokföring som SIE-fil eller fyll i manuellt. Deklaration går att göra separat men ingår annars tillsammans med årsredovisning. Prova gratis! Betala 899 kr när du är nöjd!

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Om kassaboken

I ditt företag så kommer du att få inbetalningar och du kommer att göra utbetalningar. Inbetalningar är det som det låter som, alltså pengar som kommer in i ditt företag. Utbetalningar är betalningar som du gör till andra företag när du till exempel betalar en faktura. Du måste föra in dessa noggrant i din kassabok och ge dem ett unikt verifikationsnummer. Verifikationsnumret är en del av den information som din bokföring av kassaposterna inbetalningar eller utbetalningar måste innehålla. När du bokför dina kassaposter i din kassabok måste de även innehålla annan information nämligen;

  • – Vilken typ av betalning det är, om det är en in eller utbetalning eller kanske en överföring.
  • – När betalades in eller utbetalningen? Ange datum för det.
  • – Vilket konto användes vid in eller utbetalningen? Ange om det var ditt bankgiro eller bankkonto eller från handkassan. (Handkassan är vid kontant betalning)
  • – Du måste också beskriva vad som köptes eller betalades för. Det vill säga en beskrivning.
  • – Du måste också skriva in om du gör egna uttag eller insättningar eller överföringar i din kassabok.
  • – Verifikationsnummer, slutligen måste du märka dina kassaposter med ett unikt verifikationsnummer, om det är till exempel din första inbetalning i år så kanske den får verifiktationsnumret v:2012-1. Detta för att ha god ordning i ditt kassaflöde.

down-arrowStäll en fråga eller lämna ett svar

Följ diskussion
Meddela mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer