Fortnox bokföring

Smidig bokföringstjänst som fungerar både för det lilla företaget som för det stora, oavsett hur många affärshändelser du behöver hantera. 240 000 svenska småföretagare använder Fortnox idag-
Läs Mer - Beställ

Pris: 299 kr/mån för bokföring + fakturering
Har du testat denna produkt? Sätt ditt betyg:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (254 röster, medel: 3,12
Loading...

Funktioner och specifikation

 • PC: Ja
 • Mac: Ja
 • Bankkoppling: Ja
 • Skapa Fakturor: Ja
 • Deklaration: Ja
 • Årsbokslut: Ja
 • RUT/ROT: Ja
 • Order: Nej
 • Offert: Nej
 • Kassabok: Ja
 • huvudbok: Ja
 • resultatrapport: Ja
 • balansrapport: Ja
 • E-faktura: Nej
 • sie4: Ja
 • sie3: Ja
 • sie2: Nej
 • sie1: Ja

Fördjupning av Fortnox

Fortnox bokföring är ett program som passar alla typer av bolagsformer oavsett hur många transaktioner företaget gör. Med tillägstjänster som fakturering, eller lön kan du utöka din administration ytterligare. Bokföringsprogrammet Fortnox kostar i grundutförande från 199 kr per månad.

Med bokföringsprogrammet får du leverantörsreskontra, möjlighet att mata in betalningsfiler, samt koppla händelser på ditt bankkonto. Du kan också skapa mallar för dagskassan, med dina kassakvitton som utgångspunkt. Det är också smidigt att registrera dagskassan efter dagens slut. Till exempel så sker en automatisk kontering och bokföring av iZettles händelser vid varje dagsavslut.

Genom att koppla kvitton till manuella verifikationer, så får du kontroll över din bokföring genom att koppla den till bilder. Du får också hjälp att ta emot fakturor och att kontera dem. En manuell hantering är också möjlig. Du väljer vilket flöde du önskar av din fakturahantering. Du kan lagra bilder upp till 2GB gratis med underlag för din bokföring. Fortnox är anpassningsbart oavsett hur stort ditt företag är och om du jobbar tillsammans med revisor eller ej.

Dessutom ingår;

 • Avancerad sökning av verifikationer
 • Leverantörsregister med obegränsat antal poster
 • Automatisk återrapportering av utbetalningar (vissa banker)
 • Dagskassa och dagskassemallar
 • Export/import av SIE-filer
 • Koppla bilder till leverantörsfakturor
 • Automatkontering
 • Konteringsmallar
 • Kontoavstämning
 • Periodisering
 • Skapa/skicka betalfil
 • Tolkning av fakturor (mot avgift)

Till vad fungerar Fortnox bokföring?

Fortnox bokföring fungerar för alla bolagsformer. Med daglig backup och fri support och du har även öppet köp i 30 dagar.

Kommentera eller Fråga

15 Kommentarer

 1. f e skriver:

  Att fakturatolkning kostar extra är synd. Jag har använt Fortnox i 7 år tillsammans med en redovisningsfirma som gör löpande bokföring, men nu har jag avbrutit samarbetet för att göra det själv.

  Insåg snabbt att det enda som funkar för ett litet bolag som inte vill sitta halva månaden med bokföring, är Bokio. Jag har jämfört Bokio med Fortnox, Vismas Eekonomi och Speedledger, men inget slår Bokio i enkelhet och automatik. För att inte prata om priset. Bokio är dock väldigt fyrkantigt och passar inte alla företagare, men mig passar det perfekt.

 2. Agnetha skriver:

  Fortnox bokföringsprogram:

  Jag gillar programmet riktigt mycket.
  Lättarbetat och bra.
  Däremot är supporten urkass, om man kör fast blir man sittandes i mellan 30-60 min i telefonkö.
  ’Detta gäller även om man har byråsupport.
  Detta gör att man under denna tid inte kommer vidare i sitt arbete.

  Riktigt dåligt tycker jag!!!!

 3. Mårten skriver:

  Funderar du på något av Fortnox bokföring, fakturering, leverantörsfakturor och anläggningsregister? Välj något annat program!! Vi bytte i våras till Fortnox bl.a. för att arbeta i ett molnbaserat program men tyvärr så är Fortnox så katastrofalt basic och enkelt att vi enbart ser det som funktionellt för väldigt små bolag såsom enmansbolag, mindre enskild firma etc. Det fattas väldigt mycket funktioner som andra program för mindre-medelstora bolag haft i 20 år och som man tar för självklart att dessa finns i alla allmänna bokföringsprogram. Tex om man använder kostnadsställen så går det inte få ut lista på verifikat som saknar kostnadsställen, går inte dela upp avskrivning på flera kostnadsställen, går inte att använda kontoklass 9 för internredovisning och få ut detta på resultatrapporter osv.
  Bara ett exempel finns många fler. Dessutom är supporten tyvärr det sämsta vi upplevt av alla program vi har arbeta med (drivit företag sedan början av 90-talet, arbetat själv i bokföringsprogram sedan 1996).
  Som sagt, spara tid och undvik frustration samt irritation genom att välja annat program!

 4. Förnamn Efternamn skriver:

  Fortnox är ett mycket bra ekonomisystem. Det som drar ner betyget är att de ej fixar enkla buggar/funktioner. Jag har informerat dem om dessa tre buggar för länge sedan och dessutom påmint dem en gång, en ingenting händer. Detta trots att i princip alla Fortnox kunder skulle gynnas av att de fixas.
  Att fixa:
  Att det ska gå att klistra in en epostadress med osynligt mellanslag (går ej idag, bugg)
  Att det ska gå att skapa artiklar med flera rader (går ej idag, vilket innebär mkt extra manuellt arbete)
  Att det ska gå att exportera rapporter direkt till excel (idag finns bara text och html som val)

 5. Niklas F skriver:

  Jag undrar om man kan bokföra kvitton för utlägg i två olika valutor? VI har många små utgifter, och dessa inkommer i två valutor, basvalutan samt ytterligare en valuta. Finns det någon funktion för att mata in dessa kvitton i olika valutor på ett enkelt sätt? Idag gör vi detta i HansaWorld, men vill gärna byta till något annat som har färre buggar än Hansa (som är helt odugligt att jobba med).

  • Fortnox skriver:

   Hejsan Niklas F!
   Du kommer inte kunna bokföra i olika valutor i Fortnox – utan du behöver förhålla dig till SEK. I kundfakturor samt leverantörsfakturor – kommer du kunna välja vilken valuta som du vill skapa fakturan i, men i bokföringen kommer valutan vara omräknad med valutakursen till SEK.

   Du kan alltid skapa kvittomallar via Fortnox under inställningar – men samma sak där att det endast i SEK.

   Återkom om du har vidare frågor.
   Hälsningar Jenny

 6. Michiel Neuman skriver:

  Hej,

  Jag tycker att Fortnox har mycket bra förutsättningar för att bli ett bra program. Jag har tyvärr upplevt många problem. Små problem, som har åtgärds professionellt av Fortnox kundservice, men alla små fel kostar till sluts mycket tid. Just nu, när jag skriver den här kommentaren, får jag meddelandet ”Tillfälligt avbrott” som skulle kunna syfta på dålig internetförbindelse men så är absolut inte fallet. Jag kan inte arbeta och får återigen vända mig till kundservice.

 7. Lucy skriver:

  Hej
  Vi är ett gift par som vill bokföra varsin enskild firma i Fortnox. Hur ser licenskostnaden ut.

  • Fortnox skriver:

   Hejsan Lucy!
   Förlåt för en sen återkoppling. Är det olika enskilda firmor är det två konton ni behöver. Vad är det för behov som ni har? Är det endast verifikationer och leverantörsfakturor som ni vill göra eller är det kundfakturor också? Bokföringen kostar 99 kr exklusive moms per månad för en användare.

   Återkom gärna till vår försäljningsavdelning om du vill ha lite utökad prisbild för ditt behov.

   Önskar dig en fin dag.
   Hälsningar Jenny

 8. peter Krupenin skriver:

  Vi är ett företag som kommer att göra om våra redovisningsrutiner.
  I och med detta söker vi efter alternativ till vårt hittilsvarande bokföringsprogram.
  Vi har följande kravspecifikation:

  Macbaserat
  Egen konroplan
  Femsiffriga kontonummer
  projektredovisning med rapporter som går över flera år
  avdelnings/objekt redovisning

  Vi behöver ej order, fakturering eller lager

  • Fortnox skriver:

   Hejsan!

   Såklart ska ni välja Fortnox. Vi är webbaserade, vilket gör att så länge du har en aktiv internetuppkoppling så kommer du kunna använda vårt system. Vi finns i din webbläsare och inte lokalt på datorn Detta gör att du och dina kollegor har olika användarnamn och inloggningar i programmet och kan då också lägga olika behörigheter baserat på vad ni ska kunna göra i programmet.

   Vi kan tillhandahålla projektrapport över räkenskapsår samt också att du via SIE-fil – lägga in en annan kontoplan. Det som vi inte hanterar är femsiffriga kontonummer.

   Du kan använda dig av både kostnadsställe eller projekt i Fortnox..

   Önskar dig en trevlig dag.

   Jenny- Fortnox

 9. Franz Heinel skriver:

  Finns det kostnadsställen i Bokföringsmodulen?

  • Fortnox skriver:

   Hejsan Franz!

   Jag ber om ursäkt för en sen återkoppling på din fråga angående om det finns kostnadsställen i Fortnox Bokföring. Såklart finns det möjlighet via Register- Kostnadsställen att lägga upp dina kostnadsställen som du har i ditt företag. Du kan sedan lägga in kostnadsställen på både manuella verifikationer och dina leverantörsfakturor.

   Återkom om du vill ha vidare hjälp.

   Önskar dig en trevlig dag.
   Jenny- Fortnox

 10. Peter Peterson skriver:

  Hej! Beställde gratisversion av bokföringsprogrammet men har inte fått ta del av något ännu.//Peter

 11. Jeanette Niehof skriver:

  Hej!

  Jag har starta eget företag och letar nu efter ett bokföringsprogram. En del av min firma har momsplikt (utbildning) den andra delen (behandling) har inte det. Går det då bra att använda ert bokföringsprogram och kan den skilja på de två delarna?

  Med vänlig hälsning,

  Jeanette Niehof

  ViduNova Trauma expertisecentrum behandling & utbildning