Företagslånet du behöver snabbt

Oväntade situationer för ditt företag kan leda till behov av snabb finansiering. Inte sällan i form av ett snabbt företagslån där utbetalningen inte dröjer. Det kan handla om oförutsedda utgifter för något som inte fungerar eller blev som man tänkte sig. När ett behov av omedelbara likvida medel dyker upp, är det viktigt att pengarna snabbt kan komma in på kontot. I dessa fall kan ett snabbt företagslån vara ett alternativ att överväga.

2 tips innan du går vidare:

1. De mest prisvärda bokföringsprogrammet
Vi rekommenderar Bokio. Enligt oss är Bokios bokföringsprogram det bästa & mest prisvärda alternativet på marknaden. Allt-i-ett-lösning: företagskonto och bokföring samlat på ett ställe.

2. Gör din årsredovisning & deklaration online
eDeklarera.se är det enklaste & mest prisvärda alternativet för att göra sin årsredovisning själv enkelt online - digital inlämning till Bolagsverket. Ladda upp din bokföring som SIE-fil eller fyll i manuellt. Deklaration går att göra separat men ingår annars tillsammans med årsredovisning. Prova gratis! Betala 899 kr när du är nöjd!

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Vad är ett snabbt företagslån?

Snabba företagslån påminner om snabba privatlån men rör sig ofta om större summor och kan endast lånas ut till dig med företag. Med snabba företagslån menas ett lån som betalas ut mycket kort tid efter att man gjort sin ansökan. I vissa fall sker utbetalning redan samma dag som ansökan görs, men i vanliga fall får man det inom ett par bankdagar. 

Hur ser processen för snabba företagslån ut?

Det är i dagsläget väldigt lätt att tillgå ett företagslån. Ansökan görs via nätet och det finns flera banker, långivare och jämförelsetjänster att använda sig av. Oftast behöver du inte fylla i så mycket mer än lånebelopp, löptid och företagsinformation. Förslaget brukar komma till din mail inom kort.

Vid dessa typer av lån är det viktigare än någonsin att se över villkoren. Läs på om långivarens ränta, avgifter, säkerhet med mera. Är det värt det, och fungerar det rent ekonomiskt att betala tillbaka lånet inklusive ränta och avgifter? 

Fördelar med företagslån

Den tidsparande processen gör snabba företagslån till ett utmärkt alternativ för företag som vill vara konkurrenskraftiga och snabbt kunna uppdatera sig. Ibland måste man ta stora beslut på kort tid och detta kan resultera i oväntade avgifter. Då kan snabba företagslån är vara ett alternativ att lägga på minnet.

Nackdelar företagslån

Det kostar såklart pengar att låna pengar och detta ses som den främsta nackdelen när det gäller företagslån.

Idag finns det flera långivare på marknaden som erbjuder en större flexibilitet i sina företagslån så det kan vara värt att undersöka lite innan man bestämmer sig. Det viktiga är att först ha koll själv till varför detta lån tas och vilka behov företaget har.

Var alltid uppmärksam på att du vet vilken ränta som gäller för just den summan du tänkt låna. Det finns även en risk för dolda avgifter. Läs igenom all det finstilta och ställ många frågor innan du signerar ett avtal om företagslån.

down-arrowStäll en fråga eller lämna ett svar

Följ diskussion
Meddela mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer