Förbättra likviditeten i ditt bolag

I samarbete med PayUp.se

2 tips innan du går vidare:

1. De mest prisvärda bokföringsprogrammet
Vi rekommenderar Bokio. Enligt oss är Bokios bokföringsprogram det bästa & mest prisvärda alternativet på marknaden. Allt-i-ett-lösning: företagskonto och bokföring samlat på ett ställe.

2. Gör din årsredovisning & deklaration online
eDeklarera.se är det enklaste & mest prisvärda alternativet för att göra sin årsredovisning själv enkelt online - digital inlämning till Bolagsverket. Ladda upp din bokföring som SIE-fil eller fyll i manuellt. Deklaration går att göra separat men ingår annars tillsammans med årsredovisning. Prova gratis! Betala 899 kr när du är nöjd!

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
Uppdaterades:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.
Pengar i ett glas

I samarbete med PayUp.se

Leasa dina inventarier

Har du inventarier i ditt företag som du har/tänker köpa? Prova att leasa dem istället. Du kan i stort sett leasa allt som du kan tänkas behöva i ett företag nu för tiden. När du leasar dina inventarier binder du inte upp ditt kapital. Om du och ditt företag är i uppstartsfasen är leasing ett bra alternativ. Tänk på att noggrant kolla igenom de avtal som gäller för leasingen, framförallt hur lång bindningstiden är. Det är inte ovanligt att det tillkommer avgifter och räntor så läs igenom avtalet och är det något du inte är nöjd med kan du alltid prova att förhandla.

Få betalt för ditt arbete direkt

Det normala när det kommer till betalningsvillkor mellan företag är att en faktura ska betalas inom 30 dagar. Använder du dig av något som kallas factoring får du betalt för dina tjänster eller varor direkt vilket ger ett mer stabilt kassaflöde. Factoring är en tjänst för företag som gör att man kan belåna eller sälja sina fakturor. Tjänsten erbjuds av vissa banker och finansbolag. En klar fördel med företagsfactoring är att du inte behöver grubbla över när och om du överhuvudtaget kommer få din betalning. Du behöver inte heller tänka på påminnelser eller annat merarbete som tillkommer när en kund är sen med sin betalning vilket sparar dig både tid och arbete men framförallt pengar.

Förhandla om längre betalningsvillkoren

Att försöka ändra sina betalningsvillkor låter kanske inte som att det kommer att göra stor skillnad men det kan faktiskt ha en stor påverkan på kassaflödet i ditt företag. Prata med dina leverantörer och försök förhandla dig till längre betalningsvillkor. Leverantörer är ofta inte omöjliga när det kommer till att förhandla om sina villkor. Gynnar det ditt företags likviditet kan det mycket väl vara så att det gynnar leverantören.

down-arrowStäll en fråga eller lämna ett svar

Följ diskussion
Meddela mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer