Bokio utökar funktionalitet: Swishbetalningar, AI-avläsning och nytt momsflöde

Bokio har nyligen lanserat flera nya funktioner som syftar till att förenkla och effektivisera bokföringsprocessen för företagare. Här går vi igenom de viktigaste uppdateringarna: Swishbetalningar, förbättrad AI-avläsning och ett nytt momsflöde.

2 tips innan du går vidare:

1. De mest prisvärda bokföringsprogrammet
Vi rekommenderar Bokio. Enligt oss är Bokios bokföringsprogram det bästa & mest prisvärda alternativet på marknaden. Allt-i-ett-lösning: företagskonto och bokföring samlat på ett ställe.

2. Gör din årsredovisning & deklaration online
eDeklarera.se är det enklaste & mest prisvärda alternativet för att göra sin årsredovisning själv enkelt online - digital inlämning till Bolagsverket. Ladda upp din bokföring som SIE-fil eller fyll i manuellt. Deklaration går att göra separat men ingår annars tillsammans med årsredovisning. Prova gratis! Betala 899 kr när du är nöjd!

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
Uppdaterades:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Swishbetalningar för företagskonton

En av de mest efterlängtade nyheterna är att Bokio nu erbjuder stöd för Swishbetalningar direkt kopplat till företagskontot på Bokio. Swish är en populär betalningsmetod i Sverige, och genom att integrera denna funktionalitet gör Bokio det möjligt för företag att hantera sina betalningar snabbare och mer säkert.

Med den nya Swish-funktionen kan användare automatiskt bokföra transaktioner baserat på meddelanden i Swish-betalningar. Detta innebär att företag inte längre behöver manuellt mata in varje betalning, vilket sparar både tid och minskar risken för fel. Bankregler kan ställas in för att ytterligare automatisera processen, vilket gör bokföringen smidigare och mer effektiv.

Förbättrad AI-avläsning av fakturor och kvitton

Bokio har också förbättrat sin AI-teknik för att läsa av kvitton och fakturor. Denna funktion gör det möjligt att automatiskt matcha underlag till transaktioner, vilket minskar den manuella arbetsbördan och minimerar fel.

Den uppdaterade AI-avläsningen innebär att företagare kan ladda upp sina kvitton och fakturor till Bokio, och låta programmet ta hand inläsning av datum, förfallodatum och betalningsreferens med hög tillförlitlighet.

Förbättrat momsflöde

En annan stor nyhet är det nya momsflödet i Bokio. Detta förbättrade flöde ger företagare en bättre översikt och enklare hantering av momsen. Genom att integrera direktkoppling till skattekontot kan användare nu automatiskt bokföra momsbetalningar efter att de gjorts.

Det nya momsflödet innebär att företag kan få en klarare bild av sina momsskulder och -fordringar, vilket gör det lättare att planera och hantera likviditeten. Denna funktion är särskilt användbar för små och medelstora företag som ofta har begränsade resurser för att hantera komplexa bokföringsuppgifter.

Förbättrade bankregler

För att ytterligare förenkla bokföringen har Bokio infört förbättrade bankregler. Användare kan nu skapa anpassade regler för att automatiskt kategorisera och bokföra banktransaktioner. Detta innebär att företagare kan ställa in specifika regler som passar deras unika behov, vilket gör det möjligt att hantera transaktioner på ett mer effektivt och organiserat sätt.

Bankregler sätts även för synkad skattekonto, så att transaktioner på skattekontot kan bokföras på rätt konto, så smidigt som möjligt.

down-arrowStäll en fråga eller lämna ett svar

Följ diskussion
Meddela mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer