Investera företagets pengar

Kategori: Företagande
Uppdaterad: 2020-06-08

Om du har pengar liggande i ditt företags kassa som du inte behöver till den löpande verksamheten så kan du investera dessa pengar och försöka få lite avkastning på pengarna. Det finns gott om olika alternativ på investeringar att göra och det är dessutom väldigt enkelt att bokföra dem. I denna artikel skall vi gå igenom lite olika alternativ och vi kikar närmare på de olika alternativens fördelar och nackdelar.

Vill du läsa mer djupgående om investeringar så rekommenderar vi hemsidan Börs och finans – Annasvahn.se

Investera på börsen

Du kan investera företagets pengar på börsen. Det smidigaste är att öppna en kapitalförsäkring i företagets namn. Du kan öppna kapitalförsäkringar helt gratis hos Nordnet.se och Avanza.se. När din kapitalförsäkring är öppnad är det bara att föra över pengar och börja investera. Välj mellan att investera pengarna i fonder, aktier eller andra sparformer.

  • Fördelar: Möjlighet till avkastning och god riskspridning
  • Nackdelar: Risk att förlora pengar vid dåliga investeringar eller dålig tajming

Investera i fastighetsprojekt

Via plattformen Kameo.se kan du investera i olika fastighetsprojekt och fastighetslån samt andra företagsprojekt på ett enkelt och roligt sätt. På hemsidan publiceras nya projekt med jämna mellanrum och du kan välja om du vill investera eller ej. Räntan du får är oftast runt 10% per år vilket i dessa tider är riktigt bra. Minsta insättning är 500 kr.

  • Fördelar: Roligt, god avkastning samt möjlighet till stor riskspridning
  • Nackdelar: Svårt att avgöra hur säkra investeringarna är.

Låna ut dina pengar via Lendifys plattform

På Lendify.se kan du låna ut dina pengar till andra privatpersoner via deras smarta plattform. Dina pengar sprids på väldigt många olika lån vilket gör att risken för kreditförluster minskar rejält. Du tjänar pengar på att låntagarna betalar ränta på lånen och en normal avkastning på Lendify är ca 5-8 % per år. Minsta insättning är 500 kr.

Fördelar: God avkastning och stor riskspridning
Nackdelar: Svårt att veta vad som händer med kreditförluster vid en rejäl lågkonjunktur.

Sprid alltid dina investeringar

Ju mer du sprider dina investeringar mellan olika tillgångsslag desto mindre risk tar du. Vi rekommenderar alltid en stor riskspridning för att få en stabil avkastning över tid.

Kommentera eller Fråga

Bokföringsprogram
På den här sidan kan du lära dig mer om bokföring och hur du driver den administrativa biten av ett företag. Vi kommer också att lägga upp en hel del information och tips om olika bokföringsprogram och hur du sköter den dagliga verksamheten med hjälp av dessa. För närvarande bygger vi upp innehållet på sajten för att erbjuda så heltäckande information som möjligt.

Bokföringsprogram24.se

Den här webbplatsen samlar information och fakta om olika bokföringsprogram samt skriver artiklar om företagande och praktisk bokföring.

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv